Paradicsomos gnocchi recept

A paradicsomos gnocchi recept remek választás, ha kevés az időd és egy gyors vacsorára van szükséged akár a családnak, akár a vendégeknek. A házilag elkészített paradicsomszósz sűrű, krémes és fűszeres, garantáltan sikeres lesz. Az otthon készített tésztának nincs párja és korántsem olyan bonyolult összerakni, mint azt elsőre gondolnád.

paradicsomos gnocchi recept
Paradicsomos gnocchi recept: egyszerű és fennkölt. Egyszerűen mennyei.

Gnocchi paradicsomos módra

A gnocchi, azaz a ’krumplinudli’ olasz étel, de világszerte népes rajongótábora van. A szó eredetileg ’bütyköt’ vagy ujjpercet jelent. A gnocchi paradicsomos ízesítéssel pedig igazi klasszikusnak számít, evés közben érzeni véled a mediterrán világ hangulatát.

Jöjjönek a tények: Gnocchi receptek paradicsomos módra

Gnocchi receptek paradicsomos ízesítéssel számítalan formában előfordulnak. Annyiban hasonlítanak, hogy változatosan elkészíthetőek, dúsíthatóak egyéb zöldségekkel, szezonális alapanyagokkal variálhatóak és igen költséghatékonyan elkészíthetőek.

Paradicsomos gnocchi recept

Mutatjuk a részleteket. Íme, ilyen egyszerűen elkészíthető a paradicsomos gnocchi receptje. Elkészítési ideje kb. 30 perc.

Hozzávalók

Külön szedtük a tészta és a szósz alapanyagát.

Tészta

  • 500g krumpli
  • 170-200 g liszt (eltérhet, amennyit majd a krumpli ’felvesz’.)
  • mokkás kanál só, amiből egy csipetet a forró vízbe teszünk

Paradicsomos szósz

  • 1 póréhagyma
  • 1 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek petrezselyem
  • fél bögre paradicsomlé
  • 1 ek kókuszolaj
  • mediterrán fűszer, só

A gnocchi tésztájának elkészítése

1. A tésztához felteszed a krumplit főni (egészben), megpucolod és krumplinyomóval összetöröd.
2. Hozzáadjuk a lisztet és szépen meggyúrjuk kézzel, annyi lisztet adunk hozzá amennyit a krumpli felvesz.
3. Állni hagyjuk 10 percre.
4. Felrakunk vizet főni. A szépen összedolgozott cipóformánkat felszeleteljük apró kis darabkákra, amit még egyszer meglisztezünk.
5. A forró vízbe beledobáljuk a gnocchi darabkákat és addig főzzük, amíg a felszínre fel nem jönnek (2-3 perc kb.)

A gnocchi paradicsomszószának elkészítése

1. A szószhoz kókuszolajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a fűszereket és a legvégén adom hozzá a paradicsomlevet.
2. Beleöntöm a kész gnocchit is, megkevergetem és kész!

Paradicsomos gnocchi tálalása

Tálald azonnal, frissen vágott bazsalikommal, és parmezánnal meghintve, a piros szósszal remekül mutatnak! Nagyon jól harmonizál a gyömbér teával.

Tipp: készíts több tésztát, majd tálcán szétterítve fagyaszd le. Utána bezacskózva a mélyhűtőben sokáig eláll, így bármikor az asztalra varázsolhatod ezt az olasz tésztacsodát!

Összegzés

Nem kell méregdrága olasz étterembe menni, ha egy igazán jó, mediterrán ízvilágú tésztára vágysz. Akár tanulás közben is elkészítheted otthon.

Írd meg kommentben, hogy milyenre sikerült!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.