Vegán lasagne recept

Kis túlzással a lasagne-t mindenki szereti. Belüls szaftos, kívül ropogósra sült, paradicsomos. A vegán lasagne recept is gazdag ízekkel rendelkezik, ráadásul elkészítése egyszerűbb, mint húsos változatának, mennyiségre pedig nagyon kiadós!

Kiadós és gyorsan elkészül: ez vegán lasagne

Hozzávalók

A vegán lasagne recept fő alkotó eleme a tészta. Itt is a tojásmentes, durumbúzából készültet javaslunk, legolcsóbban a Sparban lehet beszerezni.

  • Kókuszzsír
  •  1 doboz paradicsomszósz
  •  2 db répa
  •  2 db cukkini
  •  1 db kápia paprika
  •  1 db vöröshagyma
  •  4-5 gerezd fokhagyma
  •  1 kocka natúr tofu
  •  Só, bors, barnacukor, zöldfűszerek (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű, babérlevél)
  •  Tojásmentes lasagne tészta lapok

Elkészítés

  • A cukkinit és a répát is mossuk meg, majd szeletelőn vágjuk vékonyra, kockázzuk fel a paprikát
  • Serpenyőben zsiradékon pirítsuk puhára a zöldségeket. Kezdjük a répával, apróra vágott hagymával és a paprika kockákkal, ha az már majdnem jó, dobjuk rá a cukkinit is, annak elég pár perc.
  • Amíg a zöldségek pirulnak, készítsük el a paradicsomszószt. Egy fazékban olajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, öntsük rá a natúr paradicsomszószt, 2-2 evőkanál oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, barnacukrot és a babérlevelet. Sózzuk és bőségesen borsozzuk. Hagyjuk, hogy összeforrjon.

Összeállítás

Kenjünk ki egy hőálló edényt olajjal vagy vajjal, és kanalazzunk rá egy réteg szószt. Következő réteg a lasagne tésztalap. Utána újra a szósz jön, erre pedig halmozzunk rá a zöldségekből egy adagot. Zárjuk a tésztával a sort. Addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetején a zöldségek legyenek. Erre reszeljük rá a natúr tofut és mehet is a sütőbe.
Tegyük előmelegített, 190 fokos sütőbe, és fél óra múlva ellenőrizzük, hogy megpuhult-e tészta.

Tálalás

Várjunk egy kicsit a tálalás előtt, úgy könnyebb lesz szeletelni. Még könnyebb lesz vágni, ha esetleg maradna másnapra, ráadásul akkor még ennél is finomabb lesz.

Extra tipp

Ha van növényi sajtunk, reszelhetünk a tetejére azt is tofu helyett, vagy mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.