Az egyik legismertebb és legkedveltebb étel a világon a pizza. Érdemes megkóstolni a vegán változatot is, és nem kell érte Olaszországba sem utaznunk. A mai egy vegán pizza recept, mely garantáltan sikert arat a kóstolók körében.

Hozzávalók
A vegán pizza recepthez nem szükségesek bonyolult alapanyagok, abból is finom pizza készülhet, ami épp otthon van.
Tésztához
50 dkg liszt (30-35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt és 15-20 dkg finomliszt)
kb. 1 dl olívaolaj
só
víz
Paradicsomszószhoz
2 dl paradicsomlé
2 konzerv sűrített paradicsom
2-3 apróra vágott paradicsom
2-3 gerezd apróra vágott fokhagyma
néhány evőkanál olívaolaj
fűszerek ízlés szerinti arányban: chili, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, snidling, majoránna, kakukkfű, rozmaring, só, bors
Feltétnek
Bármilyen zöldség lehet, cukkini, padlizsán, sárgarépa, zöldborsó, gomba, brokkoli, kelbimbó, articsóka, bab, kukorica, stb. Arra figyeljünk, hogy sokkal ízletesebb a pizza, ha feltétnek egyszerre 2-3 zöldségnél nem használunk többet.
Elkészítés
1. Először is összeállítjuk a paradicsomos szószt: csak alaposan összekeverjük a hozzávalókat és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a pizza többi részét is. Így főzés nélkül gyorsabb a szósz elkészítése és ugyanolyan finom lesz.
2. Feldaraboljuk a feltétnek valókat.
3. Mérjük ki a hozzávalókat, öntsük össze, majd gyúrjuk addig, amíg össze nem áll a tészta. Ez kb. 3-4 perc gyúrás igényel. Ezután tekerjük be folpackkal és 1 órára tegyük be a hűtőbe pihenni.
4. Sütőpapíros, vagy zsiradékkal kikent tepsire helyezzük őket.
5. A tésztára öntjük a paradicsomos szószt, megpakoljuk a zöldségekkel és már mehet is a sütőbe 20-25 percre.
Tipp: reszelhetsz rá tofut sajt helyett.
Tálalás
A vegán pizza recept még ízletesebb, ha tálaláskor megszórjuk friss rukkolával.