Avokádókrémes szendvics

 

Az avokádókrémes szendvics a magyar konyhától meglehetősen eltérő ízvilágba vezeti be az ínyenc gasztro-rajongókat.

Avokadokrémes szendvics

Az avokádókrém története

Az avokádókrém története nem ismert, de a Washington Post egy cikke alapján az ausztrál séf, Bill Ganger volt az első ember aki reggeli menüjéhez tálalta 1933-ban. A 70-es évek Amerikájában a Cafe Gitane nevü olasz-amerikai főzőlap publikálása, világhírű gasztro-sztárrá tette ezt az egyszerű mediterrán krémet.

Avokádókrémes szendvics recept

A avokadókrémes szendvics  elkészítéséhez szükség van egy közepes méretű tálra és egy villára.

Hozzávalók egy fő részére

• 2 db kicsi,érett, kimagozott, meghámozott avokádó.
• 80 gramm puha, reszelt fetasajt
• 2 evőkanál friss, apróra vágott menta és egy plusz levél a díszítés végett
• préselt citromlé ízlés szerint
• 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
H3″Mediterrán reggeli” elkészítése

  1. Tegyük az avokádókat egy közepes méretű tálba majd nagyábol tördeljük szét villával.
  2. Adjuk hozzá a mentát és a citromlevet majd keverjük össze.
  3. Ízlés szerint adjunk hozzá tengeri sót és fekete borsot.
  4. A szelet kenyereket pirítsuk arany barnára.
  5. Kenjük meg az avokádókrémmel
  6. Szórjuk rá a reszelt fetasajtot és már tálalható is az ínycsiklandó és friss mediterrán reggeli.

Tippek az avokádókrémes szendvics tuningolásához

Az avokádó krémet fel lehet dobni különböző olajos magvakkal. Például apróra tört dió vagy szezámmag belekeverésével szuper állagot és zamatot adhatunk neki. De néhány szelet nyers zöldség hozzáadása is pluszt adhat hozzá. Ilyenek a retek vagy a paradicsom.

Az avokádókrémes szendvics tálalása

A négy szelet avokádókrémes szendvics egy darab mentalevéllel a tetején, tökéletes gasztronómiai löketet ad a napunknak. Egy pohár frissen facsart narancslé és egy csésze kávé vagy zöld tea már csak hab a reggelin. Mind az ízlelőbimbók mind a szem örvendezni fog a gyönyörtől.

 

Zabpehely kása reggelire egzotikusra hangolva

A zabpehely kása valóban egyszerű étel. Ugyanakkor a napindítás egészséges módja.

A világ minden táján,  különösen a Földközi-tenger partján fekvő országokban közkedvelt mediterrán reggeli. Jótékony hatásait hosszan sorolhatók. Számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaz és emellett jó vasforrás. A zabpehely reggeli csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást és a cukorbetegség kockázatát. A zabpehely kása egyébként nem összekeverendő az zabkásával. Az egyik egész zabból a másik zabpehelyből készül.

Zabpehely kása recept

Általában az emberek mégsem ezen jó tulajdonságai miatt választják. Egyfelől jó íze miatt szeretik. Sokan hosszú jóllakottságérzetet nyújtó természete miatt kedvelik. Ennek egy egzotikus fajtálja a magvas banános zabpehely kása, aminek receptjével most megismerkedhet. Vigyázat! Garantált a függőség. Próbálja ki ön is!

A zabpehely kása története

A zabpehely eredetileg a skót tradíciókból származik. Skóciában a zab jobban termett a búzánál, ezért a zabpehely kása a napi étrend részévé vált.

Zabpehely kása és a zabpehely története

Reggeliként fogyasztották sóval, esetleg egyéb gyümölccsel vagy magvakkal.
Érdekes skót hagyomány a zabbal kapcsolatban, hogy állva kellett fogyasztani és csak az óramutató járásával megegyező irányba lehetett kavargatni. Emellett a tejet csak és kizárólag a zab mellé szabadott felszolgálni, nem pedig együtt ezzel.

A zabpehely kása elkészítése

A zabpehely elkészítése szinte csak két percet vesz igénybe.A hozzávalók előkészítésével együtt összesen 10 perc. Szükség van hozzá egy kis lábasra, egy tálra, és egy villára vagy krumplitörőre.

Íme, a zabpehely kása recept banános magvas egzotikummal

Hozzávalók 1 fő részére

¼ csésze zabpehely
½ csésze tej
1 teáskanál lenmag
2 evőkanál apróra vágott dió
3 evőkanál méz
1 banán, hámozott

Elkészítés

A lábasban melegítsük fel a tejet. A meleg tejbe öntsük bele az előre felvágott banánt majd a tejben törjük össze villával vagy krumplitörővel. Ezt követően adjuk hozzá a 3 evőkanál mézet.

Hagyjuk állni 2 percet majd öntsük hozzá a tálban előre összekevert zabot, diót, és lenmagot. Várjunk még 5 percet míg a zab felszívja a tejet és már tálalhatjuk is a mennyei és zabpehely kása reggeli.

Tippek a zabpehely kása recept további felturbózására

1.Tipp: Miután levetted a tűzről, adj hozzá mazsolát. Nagyon fel tudja dobni.
2.Tipp: Miután levetted a tűzről adj hozzá aprított mentalevelet, amitől különösen egzotikus lesz.
3.Tipp: Miután levetted a tűzről keverj hozzá egy kevés lekvárt, ami édesszájúaknak nagyon bejön.

A zabpehely kása tálalása

Levesestálban forrón tálaljuk. Tálaláskor szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóporral. Díszítésként egy egész mentalevet vagy aprított, pirított mogyorót szórjunk a tetejére. A látvány nagy varázslatra képes.