Vegán tökmagkrém

A tökmag egész évben elérhető, olcsó, egészséges ropogtatni való. Ezen túl még kenyérre való kencét is alkothatunk belőle egyszerűen, így komplett vacsora vagy reggeli is készülhet belőle vegán tökmagkrém formájában.

Egész évben készíts finom kencét!

Vegán tökmagkrém mediterrán módra

Ha szereted a déli íz világot és az otthonodban is felidéznéd a mediterrán hangulatot, érdemes kipróbálnod ezt a vegán tökmagkrém receptet!

Vegán tökmagkrém recept

Igazán egyszerű az elkészítése, ráadásul olcsó alapanyagról van szó, ami bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, szóval még egészséges is. Nem beszélve arról, hogy milyen jó érzés a saját magunk által készített ételt fogyasztani a bolti helyett.

Hozzávalók

A vegán tökmagkrém hozzávalói könnyen beszerezhetőek akármelyik közértben, de rendelhetünk is nagyobb mennyiséget. Én innen szoktam vásárolni.

200 g tökmag
5 ek. olívaolaj
8 ek. aszalt paradicsom apróra vágva
1 tk. aszafoetida (hing)

bors

Elkészítés

A vegán tökmagkrém elkészítése roppant egyszerű. Egy serpenyőben pirítsd meg a tökmagot. Vigyázz, mert hamar leég, ne hagyd magára! Picit hagyd, hogy hűljön, de még langyosan tedd aprítógépbe. Tedd hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot és a fűszereket. Indítsd el a gépet és addig menjen, míg a tökmag kezd szétesni. Ekkor öntsd bele az olívaolajt és turmixold tovább simára.

Tálalás

Tálald friss zsemlével, vagy más pékáruval az elkészült vegán tökmagkrémet. Készíthetsz hozzá friss salátát, de zöldséghasábokkal is tunkolhatod.

Összegzés

Gyorsan és egyszerűen készíthetsz egészséges nassolnivalót, vagy akár egy teljes értékű főételt is kreálhatsz a vegán tökmagkrémből. Vendégségben is ideális mártogatós.