Eredeti churros recept tojás nélkül


Eredeti churros recept tojás nélkül

A churros egy spanyol édesség. Sült, formázott tésztarudak cukorba mártogatva. Van, ahol csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Spanyolországban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják.

Mutatjuk milyen az eredeti churros recept tojás nélkül!

Eredti churros recept

Az eredeti churros recept nagyon egyszerűen elkészíthető. Lisztet, vizet és cukrot kevernek el vajjal, majd 1-2 tojást is hozzáadagolnak.

Churros (ejtsd: csúrosz) recept tojás nélkül

A churros recept tojás nélkül is könnyen kivitelezhető. Sőt, egyszerűbb a tojásos verziójánál.

Hozzávalók

A tésztához

  • 1.5 teáskanál kristálycukor
  • 250 ml víz
  • 0.5 tk. só
  • 4 evőkanál étolaj
  • 130 g búzaliszt
  • A churros bevonathoz
  • 110 g kristálycukor
  • 1.5 teáskanál fahéj (őrölt)
  • nyomózsák
  • a sütéshez étolaj

Elkészítés

  • Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat.
  • Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta.
  • Egy széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 C-ra. Egy csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. 
  • Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek, és átsülnek.
  • Az olaj elég forró legyen, mert különben sokáig kell sütni, hogy színt kapjon és így kiszáradnak, megkeményedne.

Churros mártás

Érdemes mártogatóst is készíteni a sütikhez. Legjobb a csokiszósz. 100 g étcsokoládét forrázzuk le 125 ml habtejszínnel és keverjük simára a szószt.

Tálalás

A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal. A friisen kisült és papírszalvétán lecsöpögtetett churrost forgassuk még melegen a cukros fahájba. A szószt kis tálkákban kínáljuk, mindenki mártogathat kedvére.

Összegzés

A hurros recept tojás nélkül villámgyors és pofonegyszerű, pénztárcabarát recept, könnyű, gyorsan megsül. Ha Spanyolországban, vagy Dél-Amerikában járunk, feltétlenül próbáljuk ki ott is. Addig pedig otthon gyakorojuk az elkészítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük