Ricottás tészta vega mediterrán recept


ricottás tészta vega mediterrán recept

Az olaszok túrós tésztájáról, nem is gondolnánk, mennyire egyszerű és könnyű az elkészítése. Ennél a receptnél sem viszik túlzásba az alapanyagokat, mint az olaszok általában. Mutatjuk a gyors és mennyei vega ricottás tészta receptet.

Ricottával töltött tészta hozzávalók

Az olasz töltött tészta általános elnevezése a tortellini. Érdemes legalább egyszer otthon is elkészíteni, hiszen a házi mindig finomabb, mint a bolti. És a sikerélmény is garantált ezzel a spenótos ricottás tészta recepttel.

A tészta hozzávalói

  • 100 g finomliszt
  • egy csipet só
  • 1 mk. olívaolaj
  • hideg víz (amennyit felvesz)

A spenótos ricottás töltelék hozzávalói

  • 200 g ricotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék spenót
  • 1 tk. bazsalikomos peszto (tavasszal kísérletezhetünk medvehagymás pesztóval)
  • só, bors

Ha paradicsomos ricottás tésztáta vágyunk, készítsünk hozzá paradicsomszószt.

A paradicsomszósz hozzávalói

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 ml passzírozott paradicsom
  • 1 csipet cukor
  • só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom

A ricottás tészta elkészítése

  • A töltelékhez keverjük a ricottába az áttört fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet.
  • A tésztához a hozzávalókat gyúrjuk össze.
  • Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát két részben, vékony hosszúkásra.
  • Az egyik tésztacsíkra pakoljunk kis adag töltelékeket, kb. 3 centinként.
  • A másik tésztacsíkkal fedjük be.
  • Nyomkodjuk le a felső csíkot, majd vágjuk négyzetekre a töltelék gombócok körül.
  • Hajtsuk félbe a négyzeteket, a csücsköket nyomjuk össze.
  • A tésztákat lobogó, enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük ki.
  • A szószhoz olívaolajon az apróra vágott vörös- és fokhagymát pirítsuk üvegesre.
  • Adjuk hozzá a paradicsom pasztát.
  • Sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a cukrot és fűszerezzük friss vagy szárított oregánóval és bazsalikommal.
  • Forraljuk össze.
  • A megfőtt tortellinit keverjük a paradicsomszószba.

Ricottával töltött tészta tálalása

Érdemes forrón kiszedni és rögtön nekilátni az elfogyasztásának. Tépkedhetünk rá friss bazsalikomleveleket, nagyon jól mutat a piros kiegészítéseként. Meghinthetjük parmezánnal, az minden olasz tésztának jól áll. Utána desszertnek készítsünk churrost, ha le akarjuk nyűgözni az asztaltársaságot.

Összegzés

Szinte elronthatatlan ez a ricottás tészta vega mediterrán recept. Arra figyeljünk azonban, hogy a házi tésztáknak nagyon kevés idő kell, amikor feljön a víz tetejére, onnantól egy perc és már le is szűrhetjük. Vigyázzunk, nehogy túlfőjön!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük