Olasz sült paradicsomleves


olasz sult paradicsomleves

A paradicsomleves számtalan formában elkészíthető, de a rozmaringgal sütött, karamellizálódott paradicsom ízét nem lehet utolérni. Az olasz sült paradicsomleves ellenállhatatlan különlegesség, ugyanakkor egyszerűen elkészíthető. Mutatjuk, hogyan arathatsz sikert egy valódi olasz recepttel.

Toszkán sült paradicsomleves

Ebben a fantasztikus levesben nemcsak a fő hozzávaló, a paradicsom, hanem a többi zöldség is meg van pirítva. Ettől sokkal intenzívebb lesz az ízük, enyhén füstös, édeskés aromát kapnak. Ráadásul a sütés közben kifolyt levük a levest dúsítják.
Lássuk, hogyan készül a toszkán sült paradicsomleves.

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl vagy víz
  • só, bors

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 160 C fokra. A paradicsomokat 4 részre
    vágjuk, kerámia tálba rakjuk, mellé dobjuk a megpucolt és vékonyra vágott fokhagymát, hagymát, a rozmaringokat, meglocsoljuk olajjal megszórjuk nádcukorral és pici curryporral és 30 percig sütjük.
  • Turmixgépbe tesszük a megsült zöldségeket (mindenestül), ráöntjük a vizet és összeturmixoljuk. Ha van kimaradt zöldséglevesünk, mehet rá az is.
  • Hagyhatjuk darabosabban, vagy ha úgy szeretjük krémesebbre is turmixolhatjuk.
  • Sóval, borssal, kis nádcukorral hangsúlyozzuk az ízeket. Langyosan és lehűtve is nagyon finom.

Tálalás

Az olasz ízekben gazdag, sűrű olasz sültparadicsom leves parmezán sajttal is fogyasztható, remekül kiegészítik egymást. Tálaláshoz szórj egy keveset a karakteres sajttból a tányérba szedett levesekre. Vagy locsoljuk meg olívaolajjal és szórjunk rá pirított magokat.

Összegzés

Ha a piacon járva hozzájutunk különlegesebb fajta paradicsomokhoz, érdemes abból készíteni az olasz sült paradicsomlevest. Hiszen ahány paradicsom, annyi íz. Frissen sült bagettel fogyasztva komplett vacsora kerekedhet belőle. Ha kiadósabbra vágysz, készíts utána vegán bolognai spagettit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük