Vegán pizzás csiga


vegan pizzas csiga

A  legtöbb ember szereti a pizzát. Így könnyen kedvenccé válhat a vegán pizzás csiga is. Mint minden ételnél, ennél is érdemes házilag elkészíteni, sokkal ízletesebb lesz a végeredmény. Mutatjuk az egyszerű, de nagyszerű vegán pizzás csiga receptjét.

Vegán pizzás csiga hozzávalók

A vegán pizzás csiga hozzávalói jó esetben ott lapulnak minden konyhapolcon. De ha mégsem így lenne, a legtöbb boltban könnyen beszerezhetjük a hozzávalókat.

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 1,8 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek olívaolaj
  • pici cukor

Töltelék

  • 200 g sűrített paradicsom
  • 2 dl víz
  • 3-4 ek étkezési keményítő
  • bazsalikom, majoranna, oregánó, kakukkfű, só

Vegán pizzás csiga elkészítése 

A vegán pizzás pizzás csiga elkészítése rendkívül egyszerű és nem igényel különösebb konyhai szaktudást. Használhatunk por élesztőt is, ha nincs kéznél friss.

Tészta elkészítése

  • enyhén meleg cukros vízben futtassuk fel az élesztőt
  • a liszthez az olajjal és a sóval együtt fokozatosan adagoljuk
  • gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta
  • egy tiszta konyharuhával takarjuk le, és minimum 1 órát hagyjuk kelni

Töltelék elkészítése

  • amíg a tészta pihen, addig készítsük el a paradicsomos szószt.
  • a sűrített paradicsomot és a fűszereket keverjük össze
  • öntsük hozzá a vizet is, és így tegyük fel főni
  • miután elkezd forrni, akkor adjuk hozzá kanalanként, folyamatosan keverve a keményítőt
  • ha készen van, akkor hagyjuk kihűlni és állni

Vegán pizzás csiga összeállítása

  • ha megkelt a tésztánk nyújtsuk ki téglalap alakúra.
  • kenjük meg a fűszeres paradicsomos szósszal. A végénél hagyjunk 3-4 cm-nyi helyet.
  • tekerjük fel és vágjuk 1 cm vastag szeletekre
  • szórjuk meg növényi reszelt sajttal a tetejüket
  • 200 fokon előmelegített (légkeveréses) sütőben 20 percig süssük.

Mitől lesz puha a pizzás csiga?

A vegán pizzás csiga nem szárad ki, nem válik rágóssá. A kellő mennyiségű paradicsomszósz és a puha, frissen készített tészta gondoskodik a puhaságról. A növényi sajt pedig ráolvad a tetejére és roppanóssá sül. Mennyei!

Kukoricás pizzás csiga variáció 

Ínyencek megszórhatják feltekerés előtt a tésztát fagyasztott, vagy konzerv kukoricával is. Isteni, ahogy a sárga szemek roppannak a fogunk alatt.

Friss bazsalikomot is szórhatunk rá, különleges ízt ad neki.

Tálalás

Tálalhatjuk még melegen, a sütőből kivéve, de nem rossz kihűlva sem. Mártogathatjuk kecsöpbe, fokhagymás tejfölbe is. Ezek az egyszerűen elkészíthető és mutatós falatkák akár egy bulin, pikniken vagy családi eseményen is megállják a helyüket. 

Egy gyors mediterrán salátával akár vacsorát is tálalhatunk ebből a vegán pizzás csigából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük